Αφοί Αναστασίου Καλογηράτου Ο.Ε.- Kitchen & House Αργοστόλι Κεφαλονιά - Έπιπλα Κουζίνας Κεφαλονιά - Διαχρονική Κουζίνα - Κλασική Κουζίνα -  Μεγάλη ποικιλία από κλασικά έπιπλα κουζίνας σε μοναδικές τιμές και προσφορές. Έπιπλα κουζίνας, έπιπλα μπάνιου, αξεσουάρ κουζίνας, πάγκοι κουζίνας, ηλεκτρικές συσκευές, πόρτες, ντουλάπες, ξενοδοχειακός εξοπλισμος, ξύλινα πατώματα, γραφεία. Έπιπλα κουζίνας Κεφαλονιά, ντουλάπες και πολλά ακόμη για την κουζίνα σας.
 

Μια σύντομη διαδρομή στην ιστορία της εταιρίας "Αφοι Αναστασίου Καλογηράτου Ο.Ε."

 

2010 - ΣΗΜΕΡΑ

 
 

Η εταιρεία σήμερα

Οι Αφοί Αναστασίου Καλογηράτου από το ξεκίνημα κιόλας της εταιρείας παρακολουθούσαν τις εγχώριες αλλά και ευρωπαϊκές τάσεις της βιομηχανίας επίπλων κουζίνας με την συνεχή τους παρουσία σε κλαδικές εκθέσεις (Medwood, Eurocucina, Furnidec). Η μετάβαση για ακόμη μία φορά στην Ιταλία αυτή τη φορά για την Eurocucina 2010 δημιούργησε νέες συνεργασίες με ιταλικά εργοστάσια στον κλάδο του επίπλου.
Πλέον, ο κάθε υποψήφιος πελάτης μπορεί να επιλέξει από μία πλειάδα χρωμάτων, σχεδίων και υλικών σε ένα μεγάλο τιμολογιακό εύρος. Η εταιρεία μπορεί να εξυπηρετήσει τον κατασκευαστή αλλά και τον πλέον απαιτητικό πελάτη παρέχοντας υπηρεσίες και προϊόντα υψηλού επιπέδου.

1999

 
 

Η βιοτεχνία

Λίγο πριν την αλλαγή της χιλιετηρίδας δημιουργήθηκε μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής επίπλων στις νεοαποκτηθείσες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3.500 τετραγωνικών μέτρων στη Βιοτεχνική Περιοχή Αργοστολίου.
Σύγχρονος μεταποιητικός εξοπλισμός ο οποίος περιλάμβανε τεμαχιστική, συγκολλητική (P.V.C.) και post-forming ήταν έτοιμος για να παράξει έπιπλα κουζίνας, ντουλάπες υπνοδωματίου, έπιπλα μπάνιου καθώς και πλήθος ειδικών κατασκευών για το σπίτι.

1993

 
 

Η έκθεση επίπλων

Είναι το έτος όπου και εγκαινιάστηκε το πρώτο εκθεσιακό κατάστημα επίπλων κουζίνας στην Κεφαλονιά στην καρδιά της πόλης, στην οδό Λιθοστρώτου.

Είκοσι σχεδόν χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας ο κλάδος του επίπλου έχει αλλάξει άρδην. Η σταδιακή αντικατάσταση των ξύλινων εξωτερικών πορτών και παραθύρων από το αλουμίνιο αλλά και η εύκολη πρόσβαση σε νέα υλικά (μοριοσανίδα) οδήγησαν στον παραγκωνισμό του ξύλου ως κύρια πρώτη ύλη. Έπειτα, η άνθιση του κατασκευαστικού κλάδου όπου και κράτησε για περίπου δύο δεκαετίες δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για διάφορους επιμέρους κλάδους όπως και αυτόν του επίπλου και δη των επίπλων κουζίνας.

Τα έπιπλα κουζίνας όπως και σήμερα έτσι και τότε ήταν το κύριο προσφερόμενο προϊόν μαζί με όλες τις παρελκόμενες υπηρεσίες (μελέτη χώρου με φωτορεαλιστικές μεθόδους, τοποθέτηση, εξυπηρέτηση μετά την πώληση).

Αρχικά το κατάστημα εξοπλίστηκε εξ ολοκλήρου με έπιπλα κουζίνας από τον Ιταλικό οίκο Lube ενώ έγιναν πολλάκις εισαγωγές από εργοστάσια – προμηθευτές της Ιταλικής βιομηχανίας επίπλου. Όσον αφορά στις ηλεκτρικές συσκευές ξεκίνησε συνεργασία με την Electrolux Hellas και τα εμπορικά σήματα Zanussi, Electrolux και AEG.

1975

 
 

Το ξεκίνημα

Το ξεκίνημα της εταιρείας έγινε από τα τρία αδέρφια Κώστα, Πέτρο και Διονύση όπου και εγκατέστησαν το ξυλουργικό τους εργαστήρι στο Αργοστόλι με βασική δραστηριότητα την επεξεργασία ξύλου.
Κουφώματα, πόρτες, έπιπλα κουζίνας, ντουλάπες, καρφωτά πατώματα, κουπαστές σκάλες, παράθυρα και πλήθος ειδικών κατασκευών με βάση πάντα το ξύλο ήταν οι κύριες δραστηριότητες.